A

MAGYAR FOKHAGYMAFRONT

13+1 PONTJA

A Magyar Fokhagymafront Propaganda és Ideológiai Osztályának hivatalos okirata


 

A három, bizonyításra nem szoruló abszolútum:
I. A FOKHAGYMA egy, tehát nincs többes száma.
II. A FOKHAGYMA nem g-vel írandó.
III. IN FOKHAGYMA VERITAS.

1. A fokhagymagyar mindig magyar fokhagyma marad. Külhonba disszidált harcostársaink épp úgy küzdenek az Egyetemes Fokhagymáért, mint mi.
2. Megakadályozzuk a szagtalan kínai „fokhagyma” vészes terjedését! Nem engedünk a további ültetéseknek!
3. Harcos bűzünkkel ellenállunk a nyugati lila- és a keleti vöröshagymák nyomásának! Az igaz fokhagymagyar rálehel minden szembejövő kínai fokhagymatermesztőre, lila- és vöröshagymára!
4. Tízezres Foknicsár Hadosztály fölállítása! Azonnali hadüzenet a nyugati lila- és a keleti vöröshagymák mostanra mélyen a földbe gyökerezett alvilági szervezetének. A szent háború győztes megvívásáig az arab zellerek segítségét kérjük. A leigázott szagtalanokat félholtra leheljük, földjüket harci kecskékkel betapostatjuk.
5. Virágba borítjuk a fokhagymagyar kultúrát! Harcos szagunkkal eltávolítjuk a vámpírokat a könyvesboltokból a színházakból és a mozivásznakról!
6. Nemzeti emléknapjaink: február 11. (amikor a szagtalanok kiűztek minket Mongóliából), június 4. (Gerezdemberek Világnapja), július 26. (Elesett, Bűzös Foknicsárjaink Emléknapja)
7. Követeljük az eredeti, fokhagymában dús Miatyánk visszaállítását! Keresztvíz helyett gerezdvizet! Minden kipa és turbán legyen fokhagymaalakú! Kötelezően választható zarándoklat a fokhagyma-termesztés Mekkájába, Krisnavölgybe!
8. Felszámolunk Makón mindent, ami nem fokhagyma, hogy ne a halálunk óráján döbbenjünk rá, hogy paprikát ettünk! E nemzetnek bele tele ezer meg ezer gerezddel!
9. Nyugdíj mellé fokhagymaültetvény-részesedést minden gerezdembernek! Fokhagymaosztást szervezünk a még nem elég büdösöknek.
10. Támogatjuk az otthonszülést.
11. Magyar pirítósra magyar fokhagymát! Továbbá a következő ételek állami támogatásban részesülnek: fokhagymakrémleves, mátrai borzas, fokhagymás báránycomb, fokhagymás-tejfölös lángos, Rózsi-féle kacsatöpörtyű. Minden vörös- és lilahagymával készült étel azonnali hatállyal tiltólistára helyeztetik. Az ágyas fokhagymapálinka legyen hungarikum!
12. Kabalaállatunk a kecske, mert szagos. Kedveljük a borzot, és szimpatikus a disznó is, de ennyi kabalaállat nem lehet, úgyhogy a kecske a nyerő.
13. Anschluss Közös bűzölgés Mongóliával!

Mindent kiírtunk, ami szagosabb!

Büdipest, 2011. január 26.

a Magyar Fokhagymafront Propaganda és Ideológiai Osztályának
elnöke,
alelnöke és
konyhásnénije s. k.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr42628738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Lingon · http://www.panno.se/ 2011.03.04. 09:45:07

Mi köze az otthonszülésnek a fokhagymához?

fokhagymafront 2011.03.04. 13:17:22

@Judit Lingon:
Nem sok. Ezt hívják dadaizmusnak. ;-)

Amúgy van hivatalos indokunk erre is: utcán szülni kényelmetlen.

10 000 2012.01.04. 07:57:25

A tüntetésen hallgatni kényszerültem a produkciójukat. Erőltetett, humortalan, arányérzéket és stílusérzéket nélkülöző tehetségtelenség. A jóindulatukat kétségbe nem vonva, azt javaslom hagyjanak fel ezzel az értékénél jóval tovább csavart ironikusnak szánt parabolával. Szánalmas.

hegyi dóra 2013.01.23. 17:03:00

Kedves Magyar Fokhagyma Front,

Orommel tajekoztatjuk, hogy a MAFOF-ot jeloltek a 2012-es Katalizator-djra. A tranzit. hu kortars kepzomuveszeti egyesulet altal alapitott alternativ dij muveszeti, kulturalis es politikai projekteket, vagy akademiai kutatasokat szeretne ertekelni, melyek formai vagy tartalmi hozzajarulast kepviselnek az onszervezodes kerdeseben. A dijazottak kivaasztasa nyilt jeloles es felkert zsuri utjan tortenik. A dijat minden evben ket, motor illetve ujdonsag kategoriakban osztjuk ki. A Katalizator-dij dijazottjai egyenkent 500.000 Ft dijazasban es a Societe Realiste muveszcsoport altal tervezett dijban reszesulnek.
Kerem tekintse meg projekt leirasat a Katalizator-dij blogon katalizatordij2010.blog.hu/2013/01/21/magyar_fokhagymafront) , ha barmi valtoztatast, kiegeszitest igenyel, kerjuk jelezze az office@tranzitinfo.hu cimen.

Dijatado esemeny januar 25 pentek Juranyi Produkcios Kozossegi Inkubatorhaz 19. ora. A dijatadon Elefant minikoncert es slam poetry Kemeny Zsofi, Simon Marton es Saiid (AKPH) kozremukodesevel. Varjuk szeretettel!

www.facebook.com/events/126251734210020/

Udvozlettel
tranzit.hu
süti beállítások módosítása