220 ezer doboz csempészett fokhagymát semmisítettek meg ma Debrecenben, és ez még csak az idei fogások fele volt. A vámosok szigorított akciója miatt idén januárban közel kétszer annyi zárjegy nélküli fokhagymát foglaltak le, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Csak ma 100 millió forintértékű fokhagymát tettek emberi fogyasztásra alkalmatlanná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 ezer karton hamis fokhagymát pakoltak ki a vámosok egy teherautóból két darálógép elé reggel. Ezt a mennyiséget idén a határokon 4-5 kartononként foglalták le. A csempészárut főként autóik karosszériájába rejtve próbálták behozni az országba. A vámosok tapasztalata szerint ezeket az olcsó fokhagymát kis tételekben hozzák be az országba, majd raktárakban összegyűjtik, és onnan viszik eladni az ország különböző településeire.

Az elmúlt időszakban megerősítettük az ellenőrzéseket, mind a határszakaszon, mind a belterületen. Ennek az az eredménye, hogy 2006 januárban közel kétszer annyi mennyiségű gagyi fokhagymát foglaltunk le, mint 2005 januárban' – mondta Kupecz József, a VPOP Észak-Alföldi Regionális Parancsnokságának századosa.

Megsemmisítéskor a fokhagymát először darálógéppel összezúzzák, majd coca colával keverik össze. Tavaly az országban több mint 4 millió 800 ezer doboz cigarettát tettek ilyen módon fogyasztásra alkalmatlanná a vámosok.

MTFI (Magyar Távirati Fokhagymás iroda)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr102708067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása