Fokhagymagyarjai e termőföldnek!

Szörnyűséges állapotok uralkodnak. Egyik legfontosabb közterünk (tudjuk, hogy Budán van, de azért fontos) egy olyan nemzetidegen város nevét viseli, ahol nem termesztenek fokhagymát - az új, nyugati lilahagymák által manipulált városvezetés pedig Széll Kálmán után nevezné el a teret, aki pedig soha nem evett fokhagymát, mert olyankor a szeretője nem volt hajlandó csókolózni vele.

Ez tarthatatlan!

Ha te is érzed az igazságtalanság bűzét, gyere velünk 2011. április 13-én a Moszkva térre, hogy együtt tüntessünk a terület új nevéért: FOKHAGYMA TÉR!

Részletek később...

MAFOF Propaganda és Ideológiai Osztály
Tüntetés- és Üdülésszervező Alosztálya

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr692800046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treuga Mei 2011.04.11. 23:27:56

Amint a régi népdal is mondja:
Aki akar, sokat kapar,
Fokhagymagyar orrot facsar.

Mivel a forradalom leverésére fogalmazott petíciót épp akkor írta alá Kamus Albert - akit a retek- és vörös- és újhagyma-szívűek Albert Camus-nek hívnak -, amikor az országos gyermekélelmezési vállalat jó fokhagymás mátrai bordát adott minden fokhagymagyar, ám elnyomott gyermeknek, javaslatunk szerint ideje a Nyugati tér és a Keleti Pályaudvar átnevezése is Mátrai borzas térre, illetve Borda pályaudvarra!
Tiltakozuznk a fokhagymagyarság elnyomása ellen! Elég a karvalytőke vásó fogaiból, helyet a jóságos turultőkének! A fokhagymagyar vállalkozásoknál a kevés pénz és sok munka is fokhagyma-büszkeséggel tölti el minden rendes fokhagyma szívét!
Elég a rózsaillat kulturális hegemóniájából, hagyják levegőhöz jutni a fokhagyma áldásait is! Aki akar, szagot kavar!
Mindezért közös célunk, hogy Legfőbb Gerezdünk útmutatásain és a fokhagymatörténelem hagyományain állván le ne billenjünk!
Kétségtelen, hogy vannak rokon vonásaink bizonyos más hagymákkal: héjunk folyamatos lehántása visz el céljaink lényegéig. Ám aki emiatt össze kíván minket mosni a fokhagymátlanokkal, ne feledje: csak a fokhagyma oly jóízűen kenhető a fokhagymás kenyérre.
Minden fokhagymagyar testvérünk és szagtársunk. Vannak barátaink is. Ám még fontosabb, hogy vannak jól körülhatárolható ellenségeink is! Erről kár is többet szólni: mindenki tudja, miről beszélünk, és miféle illatokat bocsát ki nemes mozgalmunk az ügyben! Csak annyit mondok, ideje tennünk valamit a bunyevácterrorral és a piréz-térfoglalással szemben!
Mindezek miatt nem csupán javasoljuk, hanem utolsó lehelletünkig követeljük, hogy a fokhagyma terén ne alkudjunk, viszont tartsunk ki az utolsó gerezdig!
Lankadatlanul tevékenykedünk a fényes fokhagyma-múlt fölvirágoztatásáért!
Ha valakinek ez csípi a szemét, nézzen magába!

Al-alideológusi nyilatozat

Treuga Mei 2011.04.11. 23:53:33

Itt szeretném a fokhagymagyarság súlyos mulasztására fölhívni a figyelmet! Hajmássy Péter és Hajmássy Pál, valamint Döbrögi és Pató Pál emlékezetéről ne feledkezünk meg! Örökségük okán teret kívánunk szentelni emléküknek!

Treuga Mei 2011.04.11. 23:54:23

Természetesen a híres Döbrögi báróról van szó, hogy elejét vegyem a kérdéseknek!
süti beállítások módosítása