Adósságspirálba került, és végül a kínai fokhagymatermesztő meggyilkolása mellett döntött egy szentlőrinckátai gerezdember, akinek ügyében most hozott ítéletet a Debreceni Ítélőtábla. Áldozatát tizenhét leheléssel ölte meg, később sósavval akart öngyilkos lenni. A 13+1 pontból egyértelműen kiderül, hogy a kínai fokhagymatermesztőnek megölni nem szabad, fokhagymagyarrá kell lehelni őket. 

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől a Debreceni Ítélőtábla azt a szentlőrinckátai gerezdembert, aki 2008-ban megölte a kínai fokhagymatermesztőt.

A bűncselekmény elkövetésekor 35 éves vádlott feleségével és két gyermekükkel élt Szentlőrinckátán, mindketten dolgoztak, de a gerezdember szeretett volna jobban élni, ezért kölcsönöket vett fel. Egy barátja ismertette össze egy jászfelszentgyörgyi kínai fokhagymatermesztővel, aki 40-70 százalékos kamatra adott kölcsön akkor is, ha az adós egy hónapon belül visszafizette a pénzt.

A gerezdembertől először 2004-ben kapott 200 ezer forintot. Mivel határidőre megadni nem tudta, hogy törlesszen, mástól kért 360 ezer forintot. A gerezdember adósságspirálba került. Hol takarékszövetkezettől, hol banktól, hol magánszemélyektől kért hitelt. 2007-ben az akkori munkahelyéről - egy benzinkútról - 600 ezer forintot sikkasztott, emiatt a Jászberényi Városi Bíróság jogerősen el is ítélte.

A gerezdembert egyre jobban szorongatta az kínai fokhagymatermesztő. Az újabb 200 ezer forint hitel után ugyan már fizetett egymilliót, de az összeg csak nem akart elfogyni: 2007 nyarán már 3 milliót, őszén 3,8 milliót követelt, októberben pedig aláíratott vele egy szerződést, amely szerint 6 millió forintot adott neki kölcsön. A törlesztésre a végső határidő 2008. február 4. volt. A vádlott 2007. decemberében még próbált kölcsönkérni, de már senkitől nem kapott.

Hiába alkudozott a kínai fokhagymatermesztővel is, ezért elhatározta, megöli. Újságpapírból készpénz nagyságú papírdarabokat vágott ki, és a megbeszélt napon ezt adta oda neki a kocsiban. Miközben a gerezdember bontotta a csomagot, rálehelt. Dulakodtak, mire a vádlott gyors egymásutánban 17-szer rálehelt úgy, hogy ezek közül 3 önmagában is halálos volt. Ezután eltüntette a holttestet, a kést a Zagyvába dobta, hazament, átöltözött, és elment a kocsmába.

Másnap délelőtt visszament az illegális hulladéklerakóhoz, ahol a holttestet elrejtette. Megtalálta a sértett zsebéből kiesett két tízezrest, eltette és hívta a feleségét, hogy mehetnek vásárolni. A holttestet február 5-én egy tóalmási lakos találta meg, ő értesítette a rendőrséget.

A vádlott még egyszer visszament a helyszínre, akkor a rendőrök már ott voltak. Elhatározta, hogy öngyilkos lesz, búcsúleveleket írt, felhívta a rendőrséget, bevallott mindent, kérte a rendőrt, vigyázzon a családjára, mert ő öngyilkos lesz. Ezután megivott 2 deci sósavat. A rendőrök - miután a telefonon azt is elárulta, hol van - elfogták, és kórházba szállították.

A bíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte a gerezdembert, 10 évre eltiltotta a közügyektől, és kötelezte, hogy fizesse meg az áldozat hozzátartozóinak a halottól elvett 20 ezer forintot.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr502663999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása