A száz éve született Bibó István kapcsolata mozgalmunkhoz sokáig vitatott volt. Egyes vélemények szerint ugyanúgy a nyugati lilahagymák vagy a keleti vörösök manipulációjának áldozata volt, mint sokan mások korában.
Nemrég azonban olyan iratok kerültek a MAFOF Történelemkutató- és hamisító Osztályának kezébe, melyek egyérelművé teszik a neves teoretikus viszonyát a Magyar Fokhagyma Felsőbbrendű Ügyéhez.

"Meg kell valljam, hogy imádom a fokhagymát. Nincs annál szagosabb és kedvesebb e Földkerekségen. Elűzi a vámpírokat, Nagy Imre is szereti. (...) Azt hiszem, fokhagymagyar vagyok. (...) Hiszek a Fokhagymagyarország föltámadásában!" (1955. november 6., Bibó naplójából.)

Az utolsó idézett mondat alapján teljes joggal lemoshatjuk hát róla azt a mocskos pletykát, hogy az ósdi görög-típusú demokrácia híve lett volna. Az idézetből ugyanis evidenssé válik, hogy Bibó is a Fokhagymagyar Überdemokrata Köztársaság államformáját látja ideálisnak.

Valódi szagtársunk volt ő. Nyugodjék békében!

Világ fokhagymagyarjai, egybesüljetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr673127877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása