A MAFOF PROPAGANDA ÉS IDEOLÓGIAI OSZTÁLY ELNÖKÉNEK BESZÉDE
AZ ELSŐ FOKHAGYMAGYAR FESZTIVÁLON
2011. AUGUSZTUS 19-ÉN, BÜDIPESTEN

Fokhagymagyar szagtársak és szagtársnők!

A Magyar Fokhagymafront Propaganda és Ideológiai Osztályának vezetőjeként tiszta büszkeséggel jelenthetem be: eljött az idő az első Fohagymagyar Fesztiválra. Dicsőséggel teli, de hosszú útja mozgalmunknak a mai nappal kulminál. Ti, szerencsések, dicsekvően mesélhetitek majd unokáitoknak, hogy a kezdetek óta együtt harcoltok legyőzhetetlen csapatainkkal a megszálló vörös- és lilahagymák ellen, váll-váll vetve küzdötök velünk a vámpírok kultúrimperialista tevékenységének megakadályozásáért.

Február elején kezdtünk szerveződni - több, igaz magyar harcostársunkhoz hasonlóan az elnyomó, nemzetidegen rendszer miatt a föld alá kényszerültünk -, márciusban pedig, nőnapon megtartottuk az első tömegdemonstrációt a Hősök terén több ezer fő részvételével. Az egybesereglett sajtónak ismertettük nézeteinket, a gyáva, hazátlan férgek pedig örökre megjegyezték maguknak a Magyar Fokhagymafront nevét. Mozgalmunk veretlenségét mi sem bizonyítja jobban, hogy március 15-én újabb demonstráción vettünk részt: az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél tiltakoztunk a nyugati lilahagymák által megtévesztett, sajtószabadságért kiáltó csődület ellen. Sokan fölismertek bennünket, megmentőként tekintve ránk. Mi igenis konzekvensen képviseljük a médiatörvény szigorításának és a köztársaság eltörlésének értékrendjét!

Következő megmozdulásunkra áprilisban került sor, amikor a Moszkva tér nevének megváltoztatásáért szálltunk síkra: de az új kormányzattal ellentétben mi Széll Kálmánt sem tartjuk méltónak, ő ugyanis nem szerette a fokhagymát, az ideális megoldásnak a Fokhagyma teret látjuk. Természetesen sok egyéb közterületet is új, fokhagyma-kompatibilis névvel illetnénk, le a Szabad sajtó és Alkotmány utakkal, pusztuljon a Szabadság tér! Javaslatunkat még nem tűzte napirendre a fővárosi önkormányzat, de mindez napok-hetek kérdése.

Ezután újabb tömegdemonstrációt könyvelhettünk el, a Vámpírok bálja magyarországi bemutatója ellen. A vámpírok a fokhagymagyar kultúrától abszolút idegenek, helyük e szent földön nincsen! Megjelenésünkre a színház elfajzott látogatói vert seregként menekültek a színház falai közé. A kultúra birtoklásáért vívott harcnak még nincs vége!

Ma, 2011. július 26-án pedig tető alá hoztuk az I. Fokhagymagyar Fesztivált. Zenekarok, humoristák, fokhagymagyar politikai aktivisták, és egy kiállítás a Magyar Fokhagymafront eddigi történelméről fogja a mai napot felejthetetlenné tenni.

Program:
17:00 – ünnepélyes megnyitó
a Propaganda és Ideológiai Osztály elnöke,
Pásztor Tibor, az V. kerületi önkormányzat képviselője
valamint Nicolae Ceausescu, román politikus részvételével - helyette Lánger Áron... Ármin, karikaturista
17:30 – a Hooked Up Fool koncertje (szatirikus alter-rock)
18:15 – Hajdú Balázs (Dumaszínház) fellépése
18:30 – az Angel Agnetic koncertje (rock-metál)
19:00 – Hajdú Balázs még egyszer
19:15 – a No Seatbeltz koncertje (rock-elektronika)
20:00 – érdemgerezd-átadás és tortaevés (közben Frici gitározik)

A rendezvény alatt fokhagymás pirítóst (valamint szórólapokat) osztogatunk. A művészi produkciók között a Magyar Fokhagymafront aktivistái intéznek szenvedélyes szónoklatokat a tömeghez.

Fokhagymagyarok, előre a fokhagymásabb jövőért!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr53168308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása