A MAFOF alkotmánytervezete

2011.04.21. 14:02

Fokhagyma preambulum
 
In fokhagyma veritas.
 
Az alkotmány pontjai:
1. § Magyarország: Fokhagyma.
2. § (1) A Magyar Fokhagyma független, anti-sokminden állam.
(2) A Magyar Fokhagymában minden hatalom a fokhagymáké, amelyet a leheletes népszuverenitással választott képviselői útján, valamint közvetlenül lehelve gyakorolhatja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására, mert az a Magyar Fokhagymafronté. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni, és vagy ellenlehelni. Aki a legmesszebbre lehel, az érdemgerezdben részesül.
2/A. § (1) A Magyar Fokhagyma az Egyesült F. Unió gerezdállamaként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján - az E.F Uniót, illetőleg az Európai F. Közösségeket ( továbbiakban: Egyesült F.  Unió) alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig - egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen gyakorolhatja; e hatáskörgyakorlás megvalósulhat önállóan, az Európai Unió intézményei útján is.
(2) Az (1) bekezdés szerinti nemzetközi szerződés megerősítéséhez és kihirdetéséhez az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges + egy igazi makói fokhagyma.
3. § (1) A Magyar Fokhagymában a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek. De a Magyar Fokhagymafront egyenlőbb.
(2) A párt közreműködik a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.
(3) A pártok zöme közhatalmat közvetlenül sem áttételesen nem gyakorolhat. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet, csak a Magyar Fokhagymafront.
4. § A szagszervezetek és más érdekképviseletek védik és képviselik a munkavállalók, a szövetkezeti tagok és a vállalkozók érdekeit.
5. § A Magyar Fokhagyma állama védi a nép szabadságát és hatalmát, az ország függetlenségét és területi épségét, valamint a nemzetközi szerződésekben rögzített határait – ha ezt veszélyben érzi, beveti a harci kecskéket.
6. § (1) A Magyar Fokhagyma elutasítja a háborút, mint a nemzetek közötti viták megoldásának eszközét, és tartózkodik a más államok függetlensége vagy területi épsége ellen irányuló erőszak alkalmazásától, illetőleg az erőszakkal való fenyegetéstől.
(2) A Magyar Fokhagyma együttműködésre törekszik a világ valamennyi népével és hagymájával. Leszámítva természetesen a kínaiakat a foktalanhagymáikkal.
(3) A Magyar Fokhagyma felelősséget érez a határain kívül élő magyar fokhagymák sorsáért, és előmozdítja az őshazával való kapcsolatuk ápolását.
(4) A Magyar Fokhagyma az európai népek szabadságának, jólétének és biztonságának kiteljesedése érdekében közreműködik az európai egység megteremtésében.
7. § (1) A Magyar Fokhagyma jogrendszere elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait, biztosítja továbbá a vállalt nemzetközi jogi kötelezettségek és a belső jog összhangját.
(2) Uff.
7/A. § (1) Általánosan kötelező magatartási szabályt az Alkotmányban megjelölt, jogalkotó hatáskörrel rendelkező szerv által kiadott jogszabály állapíthat meg. Aki nem érti ezt a mondatot, az vessen magára!
 (2) A jogszabályt a Magyar Fokhagyma hivatalos lapjában ki kell hirdetni. Az önkormányzati rendelet, a Honvédelmi Tanács, a Fokhagymai elnök és a Kormány 35. § (3) bekezdés szerinti rendelete kihirdetésének szabályait a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával elfogadott törvény eltérően is megállapíthatja.
(3) A jogalkotásról szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők négyharmadának szavazata szükséges.
8. § (1) A Magyar Fokhagyma elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, pl.: evés - ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége.
(2) A Magyar Fokhagymában az alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg, alapvető jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.
(3) Nincs harmadik pont.
(4) Rendkívüli állapot, szükségállapot vagy veszélyhelyzet idején az alapvető jogok gyakorlása - az 254-256. §-ban, az 157. § (2)-(4) bekezdésében, a 260. §-ban, a 366-469. §-ban és a 970/E. §-ban megállapított alapvető jogok kivételével - felfüggeszthető vagy korlátozható. Vagy nem!
9. § (1) Fokhagymaországunk gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben minden a Magyar Fokhagymafront elitjét, valamint az általa képviselt csoportokat szolgálja.
(2) A Magyar Fokhagyma elismeri és támogatja a vállalkozás jogát és a gazdasági verseny szabadságát, amennyiben az nem a kínai fokhagyma illetőleg a nyugati lila- vagy keleti vöröshagymák ármánykodásának eszköze.
10. § (1) A magyar állam tulajdona nemzeti fokhagymánk vagyona.
(2) Az állam kizárólagos tulajdonának, valamint kizárólagos gazdasági tevékenységének körét törvény határozza meg.
11. § Az állam tulajdonában álló vállalatok és gazdálkodó szervezetek a törvényben meghatározott módon és felelősséggel önállóan gazdálkodnak, amennyiben azok nem a kínai fokhagyma illetőleg a nyugati lila- vagy keleti vöröshagymák ármánykodásának eszközei.
12. § (1) Az állam támogatja az önkéntes társuláson alapuló szövetkezeteket, elismeri a szövetkezetek önállóságát.
(2) Az állam tiszteletben tartja az önkormányzatok tulajdonát. De csak kicsit.
13. § (1) A Magyar Fokhagyma biztosítja a tulajdonhoz és bűzölgéshez való jogot.
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.
14. § Az Alkotmány biztosítja az öröklés jogát, amennyiben az örökölt cikkre nem tart igényt egy pártvezető sem.
15. § A Magyar Fokhagyma védi a vetés és az aratás intézményét.
16. § A Magyar Fokhagyma különös gondot fordít az ifjúság létbiztonságára, oktatására és nevelésére, védelmezi az ifjúság érdekeit.
17. § A Magyar Fokhagyma a rászorulókról kiterjedt szociális intézkedésekkel gondoskodik, többek között fokhagymaosztással.
18. § A Magyar Fokhagyma elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
 
Alulírott: A Magyar Fokhagymafront Propaganda és Ideológiai Osztályának elnöke, alelnöke, másik alelnöke, konyhásnénije

A bejegyzés trackback címe:

https://fokhagymafront.blog.hu/api/trackback/id/tr892845035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása